PRED POSEGOM
PO POSEGU
PRED POSEGOM
PO POSEGU
PRED POSEGOM
PO POSEGU
PRED POSEGOM
PO POSEGU
PRED POSEGOM
PO POSEGU
PRED POSEGOM
PO POSEGU
PRED POSEGOM
PO POSEGU
PRED POSEGOM
PO POSEGU
PRED POSEGOM
PO POSEGU
Procedure Image
Koliko časa traja poseg?

2 uri in pol

Procedure Image
Kakšna je vrsta anestezije?

Splošna anestezija

Procedure Image
Kdaj ste odpuščeni domov?

Naslednje jutro

Procedure Image
Kdaj se lahko vrnete na delo?

10-14 dni po posegu

Procedure Image
Kdaj se lahko vrnete v normalno življenje?

6 tednov po posegu

Procedure Image
Kdaj je viden končni rezultat?

4-6 mesecev po posegu

Različne vrste odstranjevanja odvečne kože na trebuhu

Poznamo več vrst abdominoplastike. V nadaljevanju jih naštejem in na kratko opišem.

MINI ABDOMINOPLASTIKA

(ANGL. MINI TUMMY TUCK)

Mini abdominoplastika vključuje le odstranitev odvečne kože s podkožjem, vključno s strijami v predelu trebuha pod popkom. Popka na koži pri tem posegu ni potrebno prestavljati in posledično ni brazgotine okrog popka. V tem primeru je brazgotina krajša in prav tako poteka na spodnjem delu trebuha in je skrita pod zgornji rob spodnjega perila. Poseg navadno združimo z manjšo liposukcijo bokov in trebuha in tako poudarimo naravne linije spodaj ležečih trebušnih mišic (linea alba in linea semilunaris ali angl. line 11) ter na ta način dodatno oblikujemo bolj ženstveno, zapeljivo ter izoblikovano postavo (oblika peščene ure).

KLASIČNA ABDOMINOPLASTIKA

(ANGL. TUMMY TUCK)

Klasična abdominoplastika vključuje izrez odvečne kože in maščobnega tkiva s prestavitvijo popka. V kolikor je pridružen tudi razmik premih trebušnih mišic (diastaza rektusov), le to popravim s prešitjem ovojnic trebušnih mišic (plikacijo rektusovih ovojnic). Brazgotina pri klasičnem odstranitvi odvečne kože na trebuhu poteka na spodnjem delu trebuha od ene strani boka do drugega in je skrita pod zgornji del spodnjega perila. Zaradi prestavitve popka brazgotina poteka tudi okrog popka. Poseg navadno združimo z liposukcijo bokov in trebuha in tako poudarimo naravne linije spodaj ležečih trebušnih mišic (linea alba in linea semilunaris ali angl. line 11) ter na ta način dodatno oblikujemo bolj ženstveno, zapeljivo ter izoblikovano postavo (oblika peščene ure).

ABDOMINOPLASTIKA V SKLOPU POSEGOV ZA MAMICE

(MOMMY MAKEOVER)

Odstranjevanje odvečne mašobe in kože na trebuhu zelo pogosto kombiniram s posegi za preoblikovanje telesa, kar imenujemo tudi Posegi za mamice. Največkrat odstranjevanje odvečne kože na trebuhu kombiniram s posegi na dojkah, kot so zmanjševanje, dvig ali povečanje prsi ali liposukcijo. Na ta način vam pomagamo doseči še bolj skladno telo.

ZA NAROČANJE PROSIM IZPOLNITE SPODNJI OBRAZEC.
Polja označena z * so obvezna